Vara aceasta descoperim frumusetea obiectivelor turistice din Timisoara si imprejurimi, cu autocare de la  Novum Rent a Car

Vizitarea si cunoasterea de locuri noi ne imbogateste garantat. O vacanta de neuitat in judetul Timis.

Posibil esti un turist organizat sau este posibil sa cauti idei, unde ai putea sa vezi mai multe  obiective turistice unice si interesante deopotriva.

Iata cateva idei pentru a descoperii unul dintre cele mai frumoase orase din Romania.

Cu trecerea anilor potentialul turistic al judetului Timis este tot mai relevant pentru multi turisti romani si straini. Acest judet al fumoasei noastre tari, a avut intotdeauna numeroase obiective turistice, o istorie bogată, și locuri surprinzătoare. Reședința, orașul Timișoara este vestit pentru cetățile sale medievale, clădiri de o arhitectură uimitoare cu influențe de stil baroc, numeroase parcuri, fiind totodata  si unul dintre cele mai importante centre universitare din țară.

Va amintim cu drag doar cateva dintre atractiile turistice cele mai importante din aceasta zona privilegiata a tarii.

  • Catedrala Sfântul Gheorghe din orașul Timișoara, județul Timiș

Catedrala Sfântul Gheorghe din Timișoara (Domul Romano-Catolic) este catedrala Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara și totodată unul dintre monumentele definitorii ale orașului

Aceasta catedrala poartă hramul Sfântului Gheorghe şi a fost înălţată între 1736 și 1774. Domul Romano-Catolic (Catedrala Romano-Catolică) este considerat cel mai importanta edificiu în stil baroc al Timișoarei și fiind totodată printre cele mai reprezentative din Banat.

Construcția catedralei a durat mai mult de 2 decenii, desfăşurându-se în 2 etape: din anii 1736-1751 și apoi din  1755-1774.

Catedrala este construită integral din cărămidă, stilul adoptat este cel baroc, iar decoraţiunile sale sunt din piatră și stuc. Înălțimea turlelor este redusă, interiorul este unic şi surprinzator.Aceasta se remarca negresit prin cele 9 altare decorate în stil baroc și rococo, împodobite cu icoane vechi ,orga construită în 1908 si ușile de stejar cu ornamentate cu grilaje din nichel pur.

Teatrul National din Timisoara se numara printre obiectivele turistice cele mai insemnate ale localitatii, fiind situat in centrul vechi al orasului.

v Stațiunea Buziaș din orașul Buziaș, județul Timiș

Muzeul Satului Bănățean din orașul Timișoara, județul Timiș

  • Istoric Podul Eiffel din Timișoara:

Podul Eiffel a fost construit  de către Gustave Eiffel, I anul 1870, celebrul inginer care şi-a pus amprenta timpului peste capitala Franţei, construind acolo Turnul Eiffel.

Podul Eiffel a fost construit pentru a trece Bega,  si a fost cunoscut sub numele de Huniade, fiind o construcţie  din metal greu, masiva. Ridicarea construcţiei Podului Eiffel peste Bega a început în anul 1870, acesta nu a putut fi finalizat în timp datorita faptului ca Primul Război Mondial le-a incetinit munca constructorilor. Astfel ca în anul 1917, podul Eiffel a fost finalizat, totalizand o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 7 metri.

Totusi aceasta opera de arta a intampinat o problem, aceea   că  era mult prea înalt pentru a permite accesul autovehiculelor pe el. Astazi este un obiectiv touristic cunoscut si apreciat de multi turisti care tranziteaza orasul de peste Bega.

.

Opera Națională Română din orașul Timișoara, județul Timiș

Palatul Baroc din orașul Timișoara, județul Timiș

v  Fabrica de bere din orașul Timișoara, județul Timiș

Fabrica de bere din Timișoara, binecunoscuta de multi locuitori are o vechime destul de mare, fiind una dintre cele mai vechi clădiri ale orașului, dar și un veritabil punct de atractie.
Fabrica de bere din Timișoara a fost una dintre cele mai importante fabrici din întreaga țară prin performanța mașinăriilor cu care a fost dotată.

Istoric Fabrica de bere din Timișoara:

Fabrica de bere din Timișoara a aparut ca fiind infiintata  în anul 1718, intr-un document din  Viena, care arată ca în orașul Timișoara exista o fabrică de bere care producea pe langa bere si rachiu.
Aceasta insa nu detine o atestare documentară precisa, pentru toți cei interesați să poată cunoaște anul construcției sale. Se presupune insa, ca Fabrica de Bere din Timisoara a fost construită ulterior după ce regiunea a scăpat de sub dominația Imperiului Otoman.

De-a lungul timpului, Fabrica de bere din Timișoara a trecut prin nenumărate încercări. Printre acestea, un incendiu major a distrus în anii 1990 mai multe corpuri de clădire ale Fabricii de bere. Cu toate acestea, autoritățile au realizat  reconsolidarea acesteia în foarte scurt timp, fiind conștienți de valoarea istorică a acesteia.

v  Palatul Dauerbach din orașul Timișoara, județul Timiș

v  Palatul Dicasterial din orașul Timișoara, județul Timiș
v  Piața Unirii din orașul Timișoara, județul Timiș
v  Conacul Petala din comuna Jamu Mare, județul Timiș
 Cum poti sa vizitezi relaxat si confortabil  toate aceste minunate locuri din Timisoara si judetul Timis?

Bineinteles raspunsul este la indemana oricui stie sa caute pe Google o agentie de inchirieri masini in Timisoara. Ce faci insa atunci cand ofertele sunt atat de multe ? si vrei sa gasesti cele mai ieftine masini de inchiriat din zona orasului Timisoara dar sa ai si o garantie a sigurantei pentru vacanta ta mult asteptata. Sfatul nostru este sa verifici recenziile oferite de catre clientii companiei Novum Rent a Car, companie care este de 15 ani  printre cele mai apreciate agentii   de “ car rentals” Timisoara.

Novum Rent a Car iti ofera variante :

  • Microbuze Mercedes de 8 + 1 locuri, in regim de inchiriere pe orice perioada doresti, este varianta rent a bus 8+1” din Timisoara cea mai solicitata. Poti opta pentru inchiriere microbuz cu sofer sau fara sofer, oriunde planuiesti sa vizitezi Timisoara sau intrega tara.
  • Microbuze  Mercedes Sprinter de 17 – 20 locuri turistice + 1-2 soferi
  • Autocare Setra, carosate turistic, VDL, cu 33 -54 locuri turistice + 2-3 locuri soferi, cea mai avantajoasa solutie de “ rent a bus “ Timisoara atunci cand grupul tau este unul numeros.

Oricare dintre aceste masini de inchiriat, ai alege vei iesi in avantaj deoarece firma Novum

Rent a Car din Timisoara se preocupa in mod constant de confortul si siguranta ta. Doar iti alegi masina potrivita necesitatii tale iar de restul se va ocupa echipa Novum:

  • Taxele de drum platite la zi, pentru oricare dintre cele 10  autocare de inchiriat pe care le punem la dispozitia clientilor nostrii din Timisoara
  • Asigurarile  obligatorii si necesare unei vacante fara griji, in cazul oricarui incident.
  • Nici o grijalegat de contractual de   inchiriere al masinii tale preferate pentru a vizita confortabil  minunatul oras Timisoara si imprejurimile.
  • Reviziile pentru toate cele 50 de masini  de inchiriat, de la autoturismele de 4 sau 6 locuri pana la  toate autocarele din flota Novum Rent a Car Timisoara
  • Garantia celui mai bun pret pentru serviciul de “rent a car”  de pe piata Timisoara, nu neaparat cel mai ieftin , in functie de pretentiile tale legate de inchirieri masini sau   inchirieri microbuze cu sofer sau fara.

Timisoara te asteapta sa te convingi ca este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Poti apela cu incredere la Novum Rent  a Car oricand doresti sa faci o excursie de neuitat, lasa grija de  masini de inchiriat in seama noastra, tu doar viziteaza Timisoara.

×